Prijava za upis u I. razred za školsku 2021./2022.

Poštovani roditelji/staratelji,

prema naputku Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, a  u cilju zaštite zdravlja djece, kao i zaštite cjelokupne zajednice od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19), ovim putem vas obavještavamo kako će se upis djece u prvi razred, za školsku 2021./2022. godinu, obavljati elektoničkim putem, u vremenu od 12. travnja do 7. svibnja 2021. godine  i to putem Prijave koju možete preuzeti ovdje.

Prijava za upis djeteta u prvi razred

Molimo Vas da popunjenu Prijavu dostavite elektronski na e-mail adresu škole: os.ilici@tel.net.ba

Upisno područje škole MZ Ilići

U prvi (I.) razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 1. ožujka tekuće godine navrše pet i pol (5,5) godina života (članak 51. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, „Narodne novine HNŽ“, broj: 5/00., 4/04., 5/04., 1/14 i 7/16).

Djeca koja do 1. ožujka tekuće godine nemaju navršenih 5,5 godina života ne mogu se upisati u prvi razred bez prethodno pribavljenog odobrenja Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport, da se dijete uvrsti u spisak školskih obveznika. Roditelji tj. staratelji djece koja do 1. ožujka tekuće godine nemaju navršenih 5,5 godina života imaju pravo podnijeti zahtjev ovoj Službi , putem škole, da se dijete uvrsti u popis djece dorasle za upis. Zahtjev možete preuzeti na linku ispod.

Zahtjev

O terminima dostavljanja ostale dokumentacije kao i točnim datumom provođenja ostalih aktivnosti predviđenih za upis u prvi razred sukladno Zakonu, Škola će Vas pravodobno obavijestiti putem ove web stranice.

Pozivamo roditelje/staratelje da blagovremeno dostave popunjen prijavni obrazac za upis u škole.

PRIJAVNI OBRAZAC ZA UPIS: Prijava za upis djeteta u prvi razred

ZAHTJEV ZA PRIJEVREMENU UPIS U PRVI RAZRED: Zahtjev

ZAHTJEV ZA ODGODU UPISA U PRVI RAZRED: Zahtjev_odgoda_upisa_djeteta_u_prvi_razred